Kolla in Morris & Co Tyger & Tapeter

Så Beställer Du Dina Gardiner - Steg För Steg!

Så Beställer Du Dina Gardiner - Steg För Steg!

Passar alla gardintyper på både stång och skena, och vad är egentligen en fingerkrok? Därför har vi gjort det enkelt för dig och samlat allt på ett och samma ställe! Bäst av allt? Du behöver inte sitta och räkna ut verken tygåtgång eller hur många fingerkrokar du behöver, vi hjälper dig med allt! Det enda du behöver göra är att mäta längden och bredden på dina fönster och välja tyg! Vi fixar resten.

1. Gardin Längder

Singel

Om du endast vill ha gardin på en sida av ditt fönster så ska du välja “singel”, det är ett bra alternativ om ditt fönster är placerat nära en av rummets väggar. Du kan även välja “singel” om vill ha ett udda antal gardinlängder. 

Par

Du som har ett eller flera fönster där du vill ha en gardinlängd på vardera sida om fönstret ska du välja “par”, det är alltså två gardinlängder med samma mått. Om du beställer ett mönstrat tyg så ser vi till att gardinerna även är mönsterpassade. 

Multi

Om du har två fönster som sitter relativt tätt kan det också vara en god ide att beställa tre gardinvåder istället för två gardinpar för att uppnå ett mer symmetriskt och harmoniskt resultat. 

Made to measure made easy

2. Välj bredd och längd på dina gardiner

3. Välj vilken stil på gardiner du vill ha

Wave

Wavegardiner bygger på en stilren design med böljande vågor av textil. Bra att komma ihåg är att det är det sömnadssätt som kräver mest textil för att få till den böljande veckningen. Vilket tyg man väljer har en stor inverkan på hur gardinen upplevs när du hänger upp den. Till exempel så är gardiner i sammet ett enkelt sätt för att få till en lyxig och sofistikerad känsla i ditt hem och gardiner i linne ger ett naturnära och harmoniskt intryck.

Sydda veck

Sydda Veck är vår mest exklusiva gardinmodell där vecken sys ihop för hand, samtliga av våra gardiner med sydda veck är fodrade för att gardinerna ska få finast möjliga fall. Sydda veck rekommenderas endast som dekorativa gardiner och lämpar sig således bäst i rum så som matsal, vardagsrum och kontor.

Gardiner med fingerkrokar

Gardiner med fingerkrokar är både enkla att sätta upp och ger ett enkelt och välskräddat intryck som verkligen låter tyget komma till sin rätt oavsett om det är enfärgat eller mönstrat. Fingerkrokar finns i många olika varianter som påverkar hur många veck gardinerna får, samt hur mycket av skenan gardinerna täcker. Om du vill ha täta veck så ska du välja en fyrfingerkrok, om du vill ha färre veck en tvåfingerkrok. Gardiner med fingerkrokar passar till alla skenor med glid samt gardinstänger med ringar på. 

Hitta ditt favorit tyg & skapa din gardin