Inrednings Stil - Traditionell Engelsk Inredning

Traditionell engelsk inredning har blivit nÀst intill synonymt med gedigna trÀmöbler, chesterfield soffor och rutiga textilier. Det Àr en inredningsstil som följt med i generationer och kÀnns lika aktuell idag som för 50 Är sedan, en tidlös klassiker helt enkelt. Den klassiska engelska stilen Àr prÀglat av det brittiska hantverket, nÄgot som de Àn idag Àr kÀnda för. Hos Brittfurn hittar du gedigna trÀmöbler som Àr handgjorda i England - eleganta möbler som kommer att hÄlla i generationer. 

 

Den engelska stilen Àr ursprungligen en blandning av den georgiska och viktorianska eran med inslag av kolonial plack. Under Storbritanniens tid som ett kolonianskt imperium blev den engelska inredningsstilen en symbol för vÀlstÄnd och hög social status. Stilen prÀglades av dyra och exklusiva material i hög kvalitet frÄn vÀrldens alla hörn i kombination med en hög funktionalitet. 

 

Nyckeln till att lyckas med den traditionella engelska stilen Àr symmetri. Att skapa symmetri i rummet gÄr att göra pÄ flera olika sÀtt, men en bra början Àr att hitta rummets center som du ska utgÄ ifrÄn, det kan tillexempel vara en öppen spis. Du kan med fördel ha vÀggpaneler eller vÀgg speglar i ett mörkt trÀslag sÄsom mahogny för att skapa symmetrin i rummet och framhÀva den engelska stilen. NÀr du möblerar Àr det bra att anvÀnda dig av duplicerings föremÄl och föremÄl i par - gÀrna tvÄ soffor eller tvÄ fÄtöljer. För att ytterligare framhÀva stilen kan du inreda med fyrkantiga mattor, fÄtöljer med öron, tunga gardiner - gÀrna i sammet eller satin, mörka nyanser av rött, grönt och blÄtt. Det viktigaste av allt för att lyckas skapa rÀtt kÀnsla i rummet Àr att inreda med högkvalitativa möbler i bra och hÄllbara material sÄ som skinn, mÀssing och gedigna trÀsorter.