Se belysing från Visual Comfort här!

Så beställer du dina gardiner - steg för steg!

1. Singel eller par

Du som har ett eller flera fönster där du vill ha en gardinlängd på vardera sida om fönstret ska du välja “par”, det är alltså två gardinlängder med samma mått. Om du beställer ett mönstrat tyg ... Read more

Du som har ett eller flera fönster där du vill ha en gardinlängd på vardera sida om fönstret ska du välja “par”, det är alltså två gardinlängder med samma mått. Om du beställer ett mönstrat tyg så ser vi till att gardinerna även är mönsterpassade. 

Om du endast vill ha gardin på en sida av ditt fönster så ska du välja “singel”, det är ett bra alternativ om ditt fönster är placerat nära en av rummets väggar. Du kan även välja “singel” om vill ha ett udda antal gardinlängder. 

Made to measure made easy

2. Välj bredd och längd på dina gardiner

3. Välj vilken stil på gardiner du vill ha

Wave

Wavegardiner bygger på en stilren design med böljande vågor av textil. Bra att komma ihåg är att der är det sömnadssätt som kräver mest textil för att få till den böljande veckningen. Vilket tyg man väljer har en stor inverkan på hur gardinen upplevs när du hänger upp den. Till exempel så är gardiner i sammet är ett enkelt sätt för att få till en lyxig och sofistikerad känsla i ditt hem och gardiner i linne ger ett naturnära och harmoniskt intryck.

Sydda veck

Sydda Veck är vår mest exklusiva gardinmodell där vecken sys ihop förhand, samtliga av våra gardiner med sydda veck är fodrade för att gardinerna ska få finast möjliga fall. Sydda veck rekommenderas endast som dekorativa gardiner och lämpar sig således bäst i rum så som matsal, vardagsrum och kontor.

Gardiner med fingerkrokar

Gardiner med fingerkrokar är både enkla att sätta upp och ger ett enkelt och välskräddat intryck som verkligen låter tyget komma till sin rätt oavsett om det är enfärgat eller mönstrat. Fingerkr... Read more

Gardiner med fingerkrokar är både enkla att sätta upp och ger ett enkelt och välskräddat intryck som verkligen låter tyget komma till sin rätt oavsett om det är enfärgat eller mönstrat. Fingerkrokar finns i många olika varianter som påverkar hur många veck gardinerna får, samt hur mycket skenan gardinerna täcker. Om du vill ha täta veck så ska du välja en fyrfingerkrok, om du vill ha färre veck så en tvåfingerkrok. Gardiner med fingerkrokar passar till alla skenor med glid samt gardinstänger med ringar på.