Kolla in Morris & Co Tyger & Tapeter

Välj tyg till dina gardiner

Välj tyg till dina gardiner

Att välja tyg till dina gardiner är inte alltid det lättaste, då det finns många aspekter som man bör ha i åtkane. Därför har vi tre frågor som du kan fundera kring innan du beställer dina gardiner!
1. Vilken är gardinernas primära funktion?

Ska gardinerna vara mörkläggande, skydda mot insyn eller bara vara dekorativa? Ska du ha dubbla stänger eller skenor så att du både ha ett tunnare tyg, även kallat voile, tillsammans ett tjockare tyg? Hur är akustiken i ditt hem? Gardiner och textilier är nämligen ett effektivt sätt att skapa en bättre akustik i ett rum. Fundera på om gardinerna ska ha någon mer funktion än att vara endast dekorativa, välj därefter vilket tyg du vill att dina gardiner ska vara fodrade. 

2. Hur mycket plats har du?

Det är viktigt att fundera på hur mycket plats du har för att kunna välja rätt typ och stil på dina gardiner. Hissgardiner är ett väldigt bra alternativ om du inte har så mycket plats nedanför ditt fönster, det kan tillexempel vara att du har en inbyggd bänk eller liknande nedanför och wavegardiner lämpar sig bäst i större utrymmen. Sydda veck och gardiner med fingerkrokar passar bra i de flesta utrymmen oavsett storlek.

3. Vilken stil och känsla vill du att dina gardiner ska inge?

Fundera kring vilken känsla och intryck du vill att dina gardiner ska tillföra till ditt hem. Vill du skapa en naturnära känsla som bidrar till harmoni i hemmet så kan du med fördel välja gardinlängder i linne, gärna i jordigatoner. Vill du skapa ett pampigt och exklusivt intryck är sammet ett bra val! Mönstrade tyger tillför både färg och personlighet till hemmet.

Hitta ditt favorit tyg & skapa din gardin